Vložil/a:  Piwosch  2017-04-02 18:14:54
Pojištění pro případ dlouhodobého pozbytí zdravotní způsobilosti k výkonu práce.
Vážené kolegyně a kolegové,

náš Odborový svaz DOSIA sjednal exkluzivně pro naše členy „Pojištění pro případ dlouhodobého pozbytí zdravotní způsobilosti k výkonu práce“ (činnosti) řidiče autobusu, tramvaje, trolejbusu (řidiči MHD).Pojistné plnění činí 18.000,-Kč po dobu 6 měsíců (tedy celkem 108.000,-Kč)
Roční platba pojistného činí 2.500,-Kč /což je 6,85 Kč denně/.

Nárok na pojistné plnění vzniká tehdy, pokud je se zaměstnancem rozvázán pracovní poměr z důvodu ztráty zdravotní způsobilosti k výkonu práce.

Počátek pojištění začne k 1. 11. 2016.
Maximální vstupní věk do pojištění 55 let.
Maximální věk konce pojištění 60 let.

Každý kdo stihne uzavřít pojištění do 10. 3. 2017 (počátek pojištění od 1.4.2017), nemusí vyplňovat přihlášku k pojištění a lékařský posudek. Stačí, když při uhrazení pojistného v kanceláři ZV bude zapsán do „Hlášení pojistníka o pojištěných osobách“.
Ten, kdo se pojistí po 10. 3. 2017, bude již muset vyplnit přihlášku k pojištění a doložit lékařský posudek o zdravotní způsobilosti.
Pojištění se nevztahuje na pojistné události způsobené v důsledku pracovního úrazu nebo způsobené na základě nemoci z povolání. V těchto případech zaměstnanci náleží dle ZP odstupné ve výši 12-ti násobku průměrné mzdy a následně i doplácení mzdy do výše průměrné mzdy dosažené před samotnou událostí.

Zájemci o pojištění z řad členů naší ZO OS DOSIA při DPO a.s., se mohou pojistit již od tohoto okamžiku v kanceláři ZV.

Ivo Protivínský
Předseda ZO OS DOSIA při DPO a.s.