Vložil/a:  Piwosch  2012-10-11 21:38:30
Vyžeňme Kmotry z Krajů!
A je to opět tady! Ptáte se co? No přece kraťoučké období, kdy občan je ve své zemi králem-volby. Ve dnech které volbám předcházejí, se politické strany ucházejí o přízeň občana-voliče. Slibují nesplnitelné, snášejí pomyslné modré z nebe. Občan po vykonání volebního aktu je spokojen, že zvolil moudře, či si vybral z menšího zla. Vždyť oficiální předvolební průzkumy vykazují jasné a objektivní preference jednotlivých politických stran a občanských sdružení, takže volič má dopředu nalajnováno koho volit a komu dání hlasu, by bylo jeho promrháním (když podle průzkumů nemá šanci uspět). Po volbách pomyslné království končí a nastává tvrdá realita. Předvolební sliby zůstanou nenaplněny, ba dokonce politické strany nedodrží ani program, se kterým šly do voleb, či zvolení zástupci opustí politickou stranu, za niž a její program byli zvoleni. Občan-volič může pouze nadávat u piva, či ve frontě na úřadu práce, jak je naše země čím dál více rozkradená, zadlužená a jak všechno stojí za .….!A tak se to opakuje v pravidelných čtyřletých cyklech, protože tuto lumpárnu umožňuje volební zákon. Neexistuje odpovědnost politiků za jejich špatné rozhodování a vládnutí. Neexistuje možnost politika odvolat, pokud neplní, co slíbil. Mnozí občané již rezignovali a k volbám přestali chodit. Jiní jako o život přeposílají návod, jak se stranami zatočit vhozením neplatného hlasu do volební urny. To vše je však příliš krátkozraké a velkým stranám to nijak neublíží a už vůbec ne v Krajských volbách.

Co tedy dělat? Je zapotřebí změnit „pravidla hry“. Zásadní problém je absence několika kvalitních zákonů: Kvalitní Ústavy ČR, kvalitního volebního zákona a v neposlední řadě kvalitního zákona o obecném referendu, který by umožňoval přijetí zásadních zákonných norem, o kterých by mohli právě v referendu rozhodovat občané-voliči. Zjednodušeně se tomuto systému říká přímá demokracie. Politickým stranám, které prošly za posledních 22 let Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR, stávající systém vyhovuje, mnohé z nich se na jeho vzniku podílely, takže se od nich ani nemůže očekávat, že by měly zájem na změně pravidel a zavedení přímé demokracie. Jejich urputnost na moci jde tak daleko, že i média poplatná velkým politickým stranám věnují pozornost a dávají prostor hlavně jim. Jak jinak si vysvětlit, že Otázky Václava Moravce Speciál, které se věnují Krajským volbám a do kterých byly pozvány subjekty, jenž dle „oficiálních“ průzkumů mají šanci ve volbách uspět, byly vysílány v hlavním vysílacím čase (21:00), tedy v čase nejvyšší sledovanosti a prostor pro ostatní kandidující subjekty v našem MS Kraji byl dán pouze v nočních, či brzkých ranních hodinách... (záznam pořadu - ZDE.)

Z těchto důvodů se Závodní výbor na svém zasedání dne 10.10. 2012 usnesl, doporučit svým členům a příznivcům nevolit strany a jejich představitele jenž prošli v uplynulých 22 letech parlamentem ČR a kteří jsou plně zodpovědní za stav, ve kterém se naše republika nachází.

Nabízí se otázka koho volit. Proto zde uvádíme pár odkazů, na kterých najdete informace i o neparlamentních stranách a hnutích, které kandidují v Moravskoslezském kraji a které by nás nespokojené občany mohly zaujmout:

Web "Vyměnte politiky" - ZDE.
Web "Naši politici" - ZDE.
VIDEO "Vyžeňme kmotry z krajů!" - ZDE.

Jak budete volit a komu dáte šanci je jen na vás. Důležité je využít svého ústavního práva jít volit a nenechat se ovlivňovat provládními médii.
Přejeme šťastnou ruku při volbě.

Váš ZV ZO OS DOSIA při DPO a.s.