Svátky Pondělí 23. 10. svátek má Teodor   Napište hledané slovo:
Vložil/a:  PiwoschVážení kolegové,   2011-05-25 11:59:46
PROHLÁŠENÍ KOALICE DOPRAVNÍCH ODBOROVÝCH SVAZŮ ZE DNE 5.5.2011.
Vážení kolegové,

v příloze Vám posílám Prohlášení Koalice odborových svazů a organizací působících v dopravě ze dne 5.5.2011. Toto prohlášení bylo zasláno premiérovi P.Nečasovi, dále do médií a všem dalším Odborovým svazům, sdružených v centrálách ČMKOS a ASO. Připomínám, že tento týden proběhlo jednání předsednictva tripartity, na kterém bylo dohodnuto svolání pléna tripartity na den 20.5.2011, jehož obsahem má být, jak slíbil premiér, podrobné projednání připravovaných reforem a zahájena diskuse se sociálními partnery. Z tohoto důvodu je svolána mimořádná rada ČMKOS na pondělí 9.5.2011, na které se bude diskutovat o tom, zda bude nebo nebude organizována demonstrace 21.5.2011 v Praze.

Z těchto důvodů očekávejte maximálně v úterý 10.5.2011 další zprávu, která se bude týkat demonstrace. K dnes zasílanému prohlášení Koalice bude také max. v úterý přiložen materiál obsahující přehled zásadních kroků z obsahu reforem, tak, aby bylo možno odpovídat na dotazy členů, proč protest, jak je na Prohlášení zmíněn, je pro nás, zástupce zaměstnanců nepřijatelný.

Přesto, jak je patrno z Prohlášení je třeba se připravovat i na další razantnější kroky jako např. na určitou formu stávky, která pokud nebudou naše požadavky naplněny, bude nezbytná.

PŘÍLOHA ZDE.

JAN REJSKÝ